Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Ψυχολογία & Ψυχιατρική >> Η θλίψη των Χριστουγέννων


img_4b2f66e2a040c.jpg

Χριστούγεννα…. Προσδοκίες, αναμνήσεις, δώρα, μυρωδιές, στεναχώρια, χαρά, διασκέδαση, ξεκούραση, φώτα, κίνηση στους δρόμους, έξοδα, τσακωμοί, αγκαλιές, εκνευρισμός, ΄΄υποχρεωτική΄΄ πολλές φορές χαρά και ευφορία ….και τόσα άλλα.

Συναισθήματα ανακατεμένα, μπερδεμένα, πολλές φορές ακαταλαβίστηκα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Και αυτό γιατί αυτές οι μέρες σημαίνουν κάτι τελείως διαφορετικό στον καθένα από εμάς.

Συνήθως κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς, θέτουμε τους στόχους για την επόμενη χρονιά, επαναπροσδιορίζουμε τις σχέσεις μας, καταρχήν με τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτό κάποιους ανθρώπους τους βοηθάει, τους περισσότερους όμως όχι. Αυτές είναι ενέργειες που καλό θα ήταν να επιχειρήσουμε να τις κάνουμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς…. και όχι τώρα….!

Να θυμόμαστε αυτά τα Χριστούγεννα ότι η χαρά δεν είναι υποχρεωτική και ότι ΄΄είναι Ο.Κ.΄΄ να μην αισθάνομαι έτσι! Μπορούμε ίσως να προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτές τις μέρες ποιο ΄΄στα μέτρα μας΄΄, χωρίς επηβεβλημένα ΄΄φτιασίδια΄΄ και στολίδια!

Ας προσπαθήσουμε αυτά τα Χριστούγεννα να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας! Γιατί τα Χριστούγεννα είναι Αγάπη! Για αυτό και πονάνε τόσο πολύ!

Και μην ξεχνάμε: Ο Αη-Βασίλης ζει και βασιλεύει…..!!! Ό.τι και αν συμβολίζει για τον καθένα μας!

Καλά Χριστούγεννα!

--------------------------------------------------------------------------------

Nutri - Care

Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι

Λ. Ιασωνίδου 54β - Ελληνικό

 Αρθρογράφος: Αγγελική Χούγια, Ψυχολόγος

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή