Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Άσκηση & Γυμναστική >> 30’ καθημερινής σωματικής άσκησης είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά

Σύμφωνα με τα δεδομένα νέας έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δανία, 30 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης μπορεί να επιτύχουν το ίδιο ποσοστό απώλειας βάρους με εκείνο των 60 λεπτών.
Στην έρευνα συμμετείχαν 60 υπέρβαροι αλλά υγιείς άνδρες οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα σωματικής άσκησης 30 ή 60 λεπτών την ημέρα για 13 εβδομάδες συνολικά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης φορούσαν μηχάνημα καταγραφής της φυσικής τους δραστηριότητας, των θερμίδων και του καρδιακού τους ρυθμού. Το πρόγραμμα άσκησης των συμμετεχόντων είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να τους προκαλεί ελαφρά εφίδρωση, ενώ η ένταση των ασκήσεων ενισχυόταν τρεις φορές την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνδρες εκείνοι οι οποίοι ασκούντο 30 λεπτά ημερησίως έχασαν 4 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα 3 μηνών, σε σύγκριση με εκείνους που ασκούντο επί 60 λεπτά, οι οποίοι έχασαν 1 κιλό λιγότερο, δηλαδή 3 κιλά κατά μέσον όρο. Έτσι λοιπόν, φάνηκε πως η άσκηση διάρκειας μίας ώρας δεν παρείχε επιπρόσθετη απώλεια στο σωματικό βάρος ή στο λίπος από αυτήν των 30 λεπτών.
Η μικρή διαφορά στην απώλεια των κιλών μεταξύ των δύο ομάδων των ανδρών, του 30λεπτου και του 60λεπτου προγράμματος άσκησης αντίστοιχα, μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τα 30 λεπτά άσκησης δεν εξάντλησαν τους ασκούμενους, οι οποίοι δεν έχασαν την ενέργειά τους και παρέμειναν σωματικά δραστήριοι καθ’ όλην τη διάρκεια της ημέρας. Ο δεύτερος είναι πως, οι άνδρες εκείνοι οι οποίοι ασκήθηκαν για 60 λεπτά αντί για 30, πιθανόν να είχαν και αύξηση της όρεξης στη συνέχεια και να έτρωγαν παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε.
Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας είναι πολύ σημαντικά, καθώς αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται πολύωρη και επίπονη άσκηση για να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος ή λίπος. Τριάντα λεπτά απλής καθημερινής άσκησης, η οποία προκαλεί ήπια εφίδρωση, είναι αρκετά ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σχέση με το βάρος μας.

--------------------------------------------------------------------------------

Nutri - Care

Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι

Λ. Ιασωνίδου 54β - ΕλληνικόΑρθρογράφος:

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή