Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Ιατρικά Θέματα >> Ο Βελονισμός στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας


img_542164bebb555.jpg

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται περισσότερο από 3000 χρόνια στην Κίνα, για την αντιμετώπιση μίας ποικιλίας οξέων αλλά και χρονίων παθήσεων.

Στη σύγχρονη δυτική ιατρική έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες στην προσπάθεια να εξηγηθούν με τα σημερινά δεδομένα τα ευεργετικά αποτελέσματα του βελονισμού.

Στην υπογονιμότητα έχει πλέον κλινικά αποδειχτεί ότι ο βελονισμός προκαλεί  την ωορηξία, ενεργοποιώντας νεύρα και αυξάνοντοντας την αιματική ροή στις ωοθήκες, βελτιώνει την ποιότητα του ενδομητρίου, προετοιμάζοντάς το να δεχτεί το έμβρυο και εξομαλύνει τις ορμονικές διαταραχές που προκαλούν διαταραχές του κύκλου.

Έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που παρουσιάζουν υπογονιμότητα. Το αποτέλεσμα του βελονισμού μπορεί να μετρηθεί και εργαστηριακά με ορμονολογικό έλεγχο (τεστοστερόνη, προγεστερόνη,  FSH, LH) που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.

Σύμφωνα με διαφορετική μελέτη, ομάδα γυναικών που υποβλήθηκαν σε βελονισμό αμέσως μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση είχαν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και μεγαλύτερη πιθανότητα να κυοφορήσουν.

Η θεραπεία διαρκεί 16 εβδομάδες με 2 συνεδρίες την εβδομάδα, χωρίς ενδιάμεση διακοπή.

--------------------------------------------------------------------------------
Nutri - Care
Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι
Λ. Ιασωνίδου 54β - Ελληνικό


Αρθρογράφος: Αντωνία Κάραλη, Γενική Ιατρός

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή