Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Διατροφή & Υγεία - Αντιμετώπιση Νόσων μέσω Διατροφής >> Καφές και Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2


img_5485e6aabf997.jpg

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση καφέ που πρέπει να γνωρίζετε;
Μία καινούργια μελέτη που δημοσιεύτηκε σε διαβητολογικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι ο απολαυστικός πρωινός καφές μπορεί να κρατήσει μακριά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.
Στην έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, συμμετείχαν πάνω από 100.000 υγιείς άνδρες και γυναίκες που έκαναν κατανάλωση καφέ και τσαγιού και παρακολουθήθηκαν εργαστηριακά για τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Τα αποτελέσματα; Ενθαρρυντικά για τους λάτρεις του καφέ! Η υψηλότερη κατανάλωση καφέ σχετίστηκε με το χαμηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση σακχάρου! 'Οσοι έπιναν 3 ή περισσότερα φλυτζάνια καφέ την ημέρα εμφάνισαν 37% χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη σε σχέση με αυτούς που έπιναν 1 φλυτζάνι την ημέρα. Όσοι αύξησαν την ημερήσια κατανάλωσή τους κατά 1 1/2 φλυτζάνι είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο σε σχέση με όσους διατήρησαν σταθερή την κατανάλωσή τους.
Η μελέτη αυτή προτείνει σε όσους ανησυχούν για εμφάνιση διαβήτη να μην απαρνηθούν την πρωινή τους απόλαυση, καθώς όσοι μείωσαν την κατανάλωση κατά 2 φλυτζάνια ημερησίως παρουσίασαν 17% αύξηση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου.
Η μελέτη αφορούσε καφέ σκέτο, με καφείνη, χωρίς γάλα και με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη..Όχι καπουτσίνο, όχι ντεκαφεινέ, ούτε λάτε, όχι κάποιο από τα λαχταριστά μείγματα καφέ με σιρόπι και σαντιγύ!  Όσο για το τσάι δεν αποδείχτηκε όφελος από την κατανάλωσή του.
Ως συμπέρασμα, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε χωρίς ενοχές τον αγαπημένο σας καφέ και -που ξέρετε- μπορεί αυτός και να σας ανταμείψει αργότερα!

--------------------------------------------------------------------------------

Nutri - Care

Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι

Λ. Ιασωνίδου 54β - ΕλληνικόΑρθρογράφος: Αντωνία Κάραλη, Γενική Ιατρός

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή