Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Άσκηση & Γυμναστική >> Νούς υγιής εν σώματι υγιεί!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποτυπώνει την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του. Απο τον τρόπο που τρέφεται και στεγάζεται έως τον τρόπο επικοινωνεί και εκφράζεται. Η πορεία μακρά και οι αλλαγές σημαντικές.

Αρχικά τροφοσυλλέκτης και κυνηγός, αργότερα καλλιεργητής και κτηνοτρόφος, έως το σήμερα που τον καθιστά απλώς καταναλωτή. Ξεκινώντας απο χτίστης ξύλινων καλυβών, αργότερα πολεοδόμος και αρχιτέκτονας, έως το σήμερα που τον καθιστά απλώς αγοραστή (οικίας). Επιφωνήματα και νοήματα εξελίχθηκαν σε ομιλία,διαλέκτους και γλώσσες, έως το σήμερα που ένα μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί απο την διαδικτυακή επικοινωνία (internet chatting). Τραγούδι και χορός, ζωγραφική και κατασκευές αποτέλεσαν βασικούς τρόπους προσωπικής καλλιτεχνικής και ψυχικής έκφρασης, έως το σήμερα που ένα μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί απο την προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινωνικής εικόνας μέσω social media (Facebook, Twitter, blogs).

Eίναι σχεδόν άμεσα αντιληπτό πως καθόλη την διάρκεια του 20ού αιώνα, και με την συνδρομή της τεχνολογίας, η ρουτίνα του δυτικού τρόπου ζωής μετεξελίχθηκε απο χειρωνακτικής φύσης σε όλο και περισσότερο πνευματική. Το ισοζύγιο, αν μπορούσαμε να το θέσουμε έτσι, μεταξύ σωματικής και πνευματικής εργασίας, πολύ γρήγορα άλλαξε. Η καθημερινότητα πλέον απαιτεί, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας, για ασχολίες όπως οι δουλειές γραφείου και τα meeting ενώ μεγάλο κομμάτι του χρόνου μας μας βρίσκει μπροστά απο τον υπολογιστή για κάθε είδους εργασία. Στο τέλος της μέρας μας, νιώθουμε κουρασμένοι πνευματικά και ψυχολογικά ενώ σωματικά συνήθως έχουμε μείνει αδρανείς. Αυτό φέρνει δυσαρμονία στο σύνολο της ζωής μας και μας επηρρεάζει με πολλούς τρόπους (πιο συχνός βέβαια η εμφάνιση άγχους και στρές).

Ο σύγχρονος άνθρωπος λοιπόν χρειάζεται να ενσωματώσει ξανά στην ρουτίνα του την σωματική άσκηση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να σταματήσει την εργασία του για να κυνηγήσει την τροφή του ή να προσπαθήσει να χτίσει το σπίτι του, όπως θα έκανε πιθανώς σε άλλες εποχές. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει και οφείλει στον εαυτό του, είναι να φροντίσει μέσα στην καθημερινότητα του να εισάγει την σωματική άσκηση. Οφείλει, εάν θέλει να αυξήσει την αποδοτικότητά του, την αυτοπεποίθησή του και την ευεξία του, να φέρει το ‘’ισοζύγιο’’ σε ισορροπία. Tην ισορροπία που θα του επιτρέψει να είναι πιο υγιής, πιό χαρούμενος και να νιώθει ολοκληρωμένος.

Αφουγκραστείτε λοιπόν το σώμα σας και τις ανάγκες του, βοηθείστε το μυαλό σας να αποσυμπιεστεί και να ξεκουραστεί και κάθε μέρα σας θα είναι σίγουρα πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα!

--------------------------------------------------------------------------------

Nutri - Care

Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι

Λ. Ιασωνίδου 54β - ΕλληνικόΑρθρογράφος: Βόμβας Γιάννης, Γυμναστής - Personal trainer

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή