Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Άσκηση & Γυμναστική >> Γιατί προσωπική εκγύμναση (personal training);

Οι λόγοι για τους οποίους η προσωπική εκγύμναση(personal training) κερδίζει όλο ένα και περισσότερο έδαφος στον χώρο της γυμναστικής είναι πολλοί και ποικίλουν. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ενδεικτικά την σημασία της μεθόδου για ειδικές κατηγορίες πληθυσμών (με μυοσκελετικά ή άλλα προβλήματα), την ευελιξία στον χρονικό προγραμματισμό και την πρακτική και φυσικά την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με τα ομαδικά προγράμματα. Η φαρέτρα των επιχειρημάτων ενός προσωπικού γυμναστή είναι γεμάτη και με ουσία όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους αυτή η μέθοδος εκγύμνασης θα έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους ασκούμενους.

Παρόλ' αυτά, δεν θα αναλωθούμε σε αυτή την επιχειρηματολογία. Με ένα απλό κλικ, μπορεί ο οποιωσδήποτε να ψάξει και να διαβάσει για τα οφέλη της προσωπικής εκγύμνασης (personal training) σε χιλιάδες ιστοσελίδες και άρθρα. Αυτό που εμείς επιθυμούμε να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε είναι η δική μας άποψη για την πραγματική αξία αυτής της μεθόδου.

Η προσωπική λοιπόν εκγύμναση αποτελεί ουσιαστικά ένα σεμινάριο ζωής για κάθε ασκούμενο. Κατα την γνώμη μας, θα έπρεπε να αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι στην σωματική μας εξέλιξη και πορεία και όχι το τελευταίο, όπως πολύ λανθασμένα έχει καθιερωθεί. Η ουσία μιας τέτοιας μεθόδου σωματικής άθλησης δεν απεθύνεται μόνο σε αυτούς που έχουν πολύ συγκεκριμένους στόχους, σε αθλητές, σε ανθρώπους με προβλήματα ή με έλλειψη χρόνου και μεγάλο πορτοφόλι. Απευθύνεται κυρίως στον μέσο άνθρωπο, οποιουδήποτε επιπέδου και ιστορικού, και έχει ως βασικό στόχο να τον φέρει σε ουσιαστική επαφή με το σώμα του, τις δυνατότητες/ικανότητες του και να τον μάθει να αναγνωρίζει τις σωστές τεχνικές. Μέσω της μυικής ενεργοποίησης και της αναγνώρισης βασικών κινήσεων/ασκήσεων, ο ασκούμενος ουσιαστικά εκπαιδεύεται συνεχώς μέσω της επαφής του με τον προσωπικό γυμναστή(personal trainer). Μαθαίνει και ανακαλύπτει σταδιακά τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα του σε κάθε επίπεδο(μυικό,νευρολογικό κτλ) και αποκτά μια ανεκτίμητη γνώση που θα τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του απο εκείνη την στιγμή και μετά. Έχοντας γυμναστεί μαζί με έναν ολοκληρωμένο και καταρτισμένο γυμναστή, ο ασκούμενος είναι σε θέση πλέον να αναγνωρίζει ουσιαστικές αρχές της εκγύμνασης. Αυτό και μόνο τον καθιστά αρκετά ενημερωμένο ώστε να μπορέσει αργότερα να κρίνει καλύτερα πολλά και καίρια πράγματα στην ζωή του. Απο το πώς κάθεται σε μια καρέκλα και πώς σκύβει μέχρι το πώς τρώει και κοιμάται. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, θα μπορεί να διακρίνει λάθος τεχνικές και περίεργες κινησιολογίες με τις οποίες πιθανώς θα έρθει αντιμέτωπος όταν αποφασίσει να δοκιμάσει και διαφορετικούς τρόπους γυμναστικής (ομαδικά, αθλήματα κτλ).

Με λίγα λόγια, θα έχει ολοκληρώσει ένα απο τα πιο σηματνικά σεμινάρια για την ζωή του, αυτό που αφόρα το σώμα του. Γιατί στόχος του προσωπικού γυμναστή δεν είναι μόνο να σε κάνει να ιδρώσεις και να δουλέψεις σωστά αλλά να σε μάθει την ουσία σωματικής άσκησης, ωσάν κάθε καλό δάσκαλο.

--------------------------------------------------------------------------------
Nutri - Care
Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι
Λ. Ιασωνίδου 54β - Ελληνικό


Αρθρογράφος: Βόμβας Γιάννης, Γυμναστής - Personal trainer

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή