Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΑΡΘΡA  >> Διατροφή >> Τροφές για την απώλεια λίπους


img_57c010e35a3a7.jpg

Στον πυρήνα της όποιας προσπάθειας απώλειας βάρους πρέπει να βρίσκεται η έννοια του ενεργειακού ισοζυγίου. Με άλλα λόγια, προκειμένου να μειωθεί το σωματικό βάρος και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης παχυσαρκίας, θα πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε. Προς την κατεύθυνση αυτή μπορούν να συμβάλουν συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες είτε μας οδηγούν σε μείωση της ενεργειακής πρόσληψης (με το να αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και συνεπώς να οδηγούν σε μειωμένη κατανάλωση τροφής) είτε ενεργοποιούν το μεταβολισμό, βοηθώντας μας να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.

Παραδείγματα τέτοιων τροφών είναι:

1. Πουρές λαχανικών

Τα οφέλη των λαχανικών για την υγεία είναι πλέον γνωστά σε όλους. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η πολύ μικρή θερμιδική τους αξία. Ο πουρές λαχανικών αποτελεί μια έξυπνη και απλή μέθοδο για να εντάξουμε τα λαχανικά στην καθημερινή μας διατροφή, αφού ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα και αυξάνει την ποικιλία στη διατροφή μας.

2. Φασόλια

Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη χώνεψή τους και να δημιουργούν πιο παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού

3. Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει τους λάτρεις των γλυκών σε μείωση της κατανάλωσης φαγητού έως και 15%.

4. Σούπες

Μια θρεπτική σούπα ως πρώτο πιάτο, μαγειρεμένη με ζωμό κρέατος ή ψαριού χωρίς να περιέχει βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, βοηθάει να τρώμε τελικά λιγότερο. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι κάθε μερίδα να μην υπερβαίνει τις 100 -150 θερμίδες.

5. Φρούτα

Επιλέξτε να καταναλώνετε φρούτα και όχι χυμούς, καθώς τα πρώτα είναι πολύ πλουσιότερα σε φυτικές ίνες που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Η μάσηση επίσης δίνει το σήμα στον εγκέφαλο ότι τρώμε, κάτι που δε συμβαίνει όταν πίνουμε το χυμό από τα φρούτα.

6. Ανάλατοι ξηροί καρποί

Μια μικρή ποσότητα ανάλατων ξηρών καρπών (π.χ. καρύδια ή αμύγδαλα) κόβουν την όρεξη για ώρα, αποτελώντας μια πολύ καλή λύση για ένα μικρό σνακ που δε συνεπάγεται μεγάλη κατανάλωση θερμίδων.

7. Γιαούρτι

Το γιαούρτι,  χάρη στα προβιοτικά που περιέχει, συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

--------------------------------------------------------------------------------

Nutri - Care

Λ. Αλεξάνδρας 192β - Αμπελόκηποι

Λ. Ιασωνίδου 54β - ΕλληνικόΑρθρογράφος: Παπαδοπούλου Αναστασία, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Click here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή