Εγγραφείτε στο Newsletter!!
 
ΣΥΝΤΑΓΕΣ  >> ΤΥΡΟΠΙΤΑ


img_590c47f4b2564.jpg

Υλικά:
Ένα κουτί φύλο κρούστας (είναι τα λεπτά φύλα)
½ κιλό ανθότυρο
½ κιλό κατίκι Δομοκού
1 γιαούρτι 2%
λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ελαφρά, ή εναλλακτικά στρώνουμε στη βάση του πυρέξ χαρτί ψησίματος  και στρώνουμε διαδοχικά 5-7 φύλλα, αφού με ένα πινέλο «ταμπονάρουμε» εδώ κι εκεί με λάδι κάθε δεύτερο φύλο που βάζουμε  -διπλωμένο, ή τσαλακωμένο, αν δεν χωράει. Διαφορετικά, ψεκάζουμε λάδι (με εργαλείο-ψεκαστήρι) στα φύλα, ώστε για το σύνολο των φύλλων που θα χρησιμοποιήσουμε και από κάτω και από πάνω να μην ξεπεράσουμε τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο τυριά με το γιαούρτι και απλώνουμε το μίγμα στο ταψί (αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μίγμα  λίγο πιπέρι και λίγο θυμάρι, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε ανθότυρο Κρήτης).
Με την ίδια λογική του ταμποναρίσματος, η του ψεκασμού με λάδι απλώνουμε διαδοχικά πάνω από το μίγμα, τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια την τυρόπιτα και με το χέρι μας, ή με το ψεκαστήρι, ρίχνουμε ίχνη νερού στις εγκοπές.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, ή μέχρι με το μάτι να δούμε ότι έχει ροδίσει καλά (συνήθως θέλει κι ένα πεντάλεπτο μόνον από κάτω επειδή δεν ψήνεται πολύ καλά)
Σημ.: Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο πυρέξ, η σε περίπου 20 μέτρια κομμάτιαClick here to open the popup

Μην ξαναχάσετε ποτέ τα νέα του Nutri-Care

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συμπληρώστε το email σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Subscribe
Υποβολή